Казусът Осемте джуджета стигна до съда в Страсбург.  Жалба срещу

...
Казусът Осемте джуджета стигна до съда в Страсбург.  Жалба срещу
Коментари Харесай

Явор Златанов със жалба в ЕСПЧ срещу България заради "Осемте джуджета"

Казусът " Осемте джуджета " стигна до съда в Страсбург.  Жалба против България е подал Явор Златанов, един от основните воин в следствието на Антикорупционния фонд. Тя е позволена до разглеждане от Европейския съд по правата на индивида, а от съда са го уведомили, че ще бъде прегледана с приоритет.

Разследването " Осемте джуджета " е измежду предадените от премиера Петков в прокуратурата изявления с данни за осъществени закононарушения, за които той твърди, че прокуратурата не подхванала в през годините нищо.

Явор Златанов е наследник на притежателя на завода за асансьори " Изамет " Илия Златанов, който в няколко епизода споделя пред " Антикорупционния фонд ", че бизнесът му е бил лишен с дейното присъединяване на някогашния следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото и представители на Специализираната прокуратура.

Самият Явор Златанов пък споделя,  че под напън е бил заставен да трансферира на Петров и близки до него пари и злато, до момента в който е на легло в болница. Подавал е сигнали, само че институциите не са реагирали. Именно бездействието на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи разказва той в жалбата си пред  съда в Страсбург.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР